Opinions sense homologar

Què és allò anti-siri?

Síria es un país que segons el departament d’estat nordamericà pertany al denominat eix del mal. És una dictadura, no ens enganyem, Basher al-Assad és el fill del seu pare, i per això és el president de la República. No hi ha eleccions, la premsa està controlada, les ONGs estan prohibides i la gent no parla de política per por.

Es veritat però ara s’ha posat de moda imputar tots els mals de la regió a Síria. Tots els atemptats que es produeixen al Líban son imputats directa o indirectament a Siria. Ahir un atemptat amb cotxe bomba va costar la vida a Antoine Ghanem i a unes sis persones que estaven a prop de l’explosió en aquell moment.

Antoine Ghanem era membre de la Falange Cristiana, i no us preocupeu, que ni fent esforços molt grans entendreu que coi fa un partit falangista al mon. El País diu que “Ghanem pertenecía a la ultraderechista Falange Cristiana, del bloque que aglutina a los partidos progubernamentales y antisirios apoyados por EE UU y Francia.” Però no cau en que els falangistes no només son anti-siris sinó que son anti-tot. Son anti-chiis, anti-sunis, anti-palestins i en resumides comptes anti-qualsevol cosa que no sigui cristiana, i falangista és clar.

El drama de Líban és la seva fragmentació confessional, un experiment que van imposar els francesos quan campaven i tallaven el bacallà per allà. Una idea malaltissa que encara impera ara al Líban; una democràcia fonamentada en quotes establertes segons les comunitats religioses existents al país que manté un equilibri extremadament precari, i que sigui dit de pas incrementa la dificultat a l’hora d’identificar els enemics.

A Antoine Ghanem el pot haver assassinat qualsevol facció, i fins i tot alguna facció propera, que aprofitant les aigües remogudes i que ara tot és culpa de Síria, ha pres la seva iniciativa.

Finalment també cal aconsellar a aquells qui vulguin entendre una mica que és el que passa al Líban, tasca prou difícil, que investiguin una mica envers que ha fet la Falange i les seves Forces Libaneses, i en conclusió a quin bloc pertanyia Antoine Ghanem. Ara per ara tot sembla indicar que a qui més li interessa generar desgavell a Líban és a la Falange de Samir Geagea (que ha perdut protagonisme de forma espectacular d’uns anys ençà) i als drusos de Walid Jumblatt que també s’han quedat en un nínxol desprès de fer maniobres per propiciar un cop d’estat a Damasc, i perdre els seus privilegis obtinguts desprès de molts anys de ser cul i merda amb Síria.

Allò anti-siri avui serveix sempre per tenir a Síria en l’ull del huracà. Passi el que passi per allà els siris tenen la culpa, perquè a Israel i a EEUU els hi molesta que facin manetes amb Iran. Els hi molesta aquest país laic i rebel a la regió que respecta les resolucions de la ONU i aguanta pacientment la ocupació dels Alts del Golan.

Ara quan maten a algú al Líban sempre es destaca davant de tot que era anti-siri, i si hi ha eleccions es parla d’anti-siris i pro-siris, que és una manera vetllada d’acusar a Síria de qualsevol assassinat sense proves de cap mena o d’acusar a aquest pais d’injerències a pesar d’haver obeit a Nacions Unides i haver retirat les seves tropes del Líban, que també sigui dit de pas, estaven allà amb l’aprovació d’EEUU i França.

Anuncis

Setembre 20, 2007 - Posted by | Eix del Mal, Internacional, Proper Orient

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: